Mit navn er
Christian Bjørn.
For mig er design

æstetik —

Industriel designer

Medlem siden 1984

Design er en integreret del af mit liv – det skærper mine sanser og giver mig mulighed for at se verden og dens potentialer her og nu. Jeg betegner design som æstetiske funktionelle produkter der tilgodeser et bestemt formål, hvor industriel design er den funktion, der skaber sammenhæng mellem brugerens ønsker og krav, samt virksomhedens målsætning. Vi må som minimum forvente, at de produkter vi omgiver os med ikke forulemper vores sanser. Det er her, vi kan tale om godt design der beriger vores sanser og giver os langt mere værdi, end blot den primære funktion.

Design er ligeledes vigtigt på et nationalt plan, da de bidrager til den nationale identitet. Ethvert land har en identitet gennem en række elementer og skaber hermed et sammenhold i befolkningen. Design er et af disse elementer og er med til at skabe den fælles kulturelle platform der kendetegner bl.a. Danmark.

Design bevæger sig på nuværende tidspunkt i to retninger; B To C produkter (Business To Consumer) bevæger sig mod mode, og B To B produkter (Business To Business) bevæger sig mod teknik. Begge retninger er relevante for design men spillereglerne er forskellige. Jeg arbejder med begge kategorier og er indstillet på at påtage mig forskellige roller, alt efter den kategori jeg beskæftiger mig med. B To C kræver ikke det store samarbejde men en indsigt i, hvad der er muligt indenfor økonomiske og merkantile rammer. Her er din autoritet samt referencer til øvrig succes indenfor området vigtig. B To B kræver et tæt samarbejde med andre kompetencer inden for produktion, salg, distribution, konstruktion osv. Her er det vigtigt at erkende at succes afhænger af evnen til at finde det bedste kompromis indenfor givne specifikationer.

Grundlægger af Christian Bjørn Design i 1974 og Christian Bjørn Industrial Design i 2002 som er mere markedsfokuseret. Bestyrelsesformand for Dansk Design Center gennem mange år. Medlem af flere designbestyrelser, underviser, professor og juridisk assessor. Udnævnt ridder af Dannebrogsordenen i 2002.