Mit navn er
Ditte Lysgaard Vind.
For mig er design

kvalitet —

Managing partner The Circular Way by Lendager Group

Medlem siden 2017

Jeg arbejder med værdiinnovation og cirkulær økonomi som vejen til at gøre bæredygtighed og forretning til hinandens forudsætninger frem for modsætninger. Skal det lykkedes er design nøglen til succes. Derfor er det en stor del af min hverdag.

For mig er design intentionalitet. For mig er den helt unikke værdi ved design intentionen i de valg, der træffes. En farve, en form, et objekt – valget er aldrig tilfældigt men valgt med omtanke og truffet med åbne øjne ved at stille spørgsmålstegn til de eksisterende rammer. Derfor er design for mig også funktionalitet. Både i forhold til konkret produktdesign men også ved at gøre brug af designmetodikken, når vi træffer beslutninger på alle niveauer af organisationen. Her har design en ekstrem stor samfundsværdi, som vi skal blive endnu bedre til at aktivere.

Lige nu er klima og forretning som oftest hinandens modsætninger. Jo mere vi forbruger, og jo mere virksomheder vokser og vækster – desto mere vokser udledningen af CO2, og jordens ressourcer slides og udtømmes. Sådan behøver det ikke at være. Via design til cirkularitet, kan vi forene økonomisk vækst med omtanke og respekt for jorden og klimaet.

Det handler ikke kun om at effektivisere allerede eksisterende produkter eller lave bæredygtige tillægsydelser. Det handler derimod om, at vi skal tænke anderledes; vi skal re-designe både produkter og forretningsmodeller. Så vi kan frakoble forbrug fra den enkelte borger, samfundet og  virksomheders vækst fra brugen af nye ressourcer og materialer. Det essentielle er, at vi kan og skal designe uden at gå på kompromis med hverken æstetik, kvalitet, økonomi eller klimaet.

Design er en vigtig del af dansk kultur og erhverv. Vi har en stærk tradition og et værdifuldt brand at bygge videre på. En tradition for grøn teknologi, for bæredygtig forretning og for design i verdensklasse. Det giver os en helt fantastisk mulighed for at skabe regenerativ vækst.

Ditte Lysgaard Vind startede i 2016 konsulentbureauet The Circular Way, for at hjælpe danske og internationale virksomheder og organisationer med at omlægge til cirkulær økonomi og den tilhørende strategi og kommunikation. Ditte er ligeledes aktiv i debatten om en bæredygtig fremtid. Ditte er Cand. Soc. I Politisk Ledelse og Kommunikation fra Copenhagen Busienss School, desuden har hun på Cambridge University og Harvard Business School specialiseret sig i bæredygtigt lederskab og impact investment. 

I 2017 fusionerede The Circular Way med Lendager Group for at forene know-how og ekspertise fra forskellige baggrunde i den nye strategivirksomhed The Circular Way by Lendager Group.