Mit navn er
Henrik Taudorf Lorensen.
For mig er design

cirkularitet —

Grundlægger og Adm. Direktør, TAKT

Medlem siden 2021

For mig er design muligheden for at skabe den gode fremtid.

Designvirksomheden TAKT blev grundlagt i 2018 med to formål, som i virkeligheden er tæt forbundne.

Det ene formål er at designe gode kvalitetsprodukter som tager udgangspunkt i cirkularitet og bæredygtighed fremfor at være en eftertanke. Denne nye tilgang kræver en integreret design-proces på tværs af formgivning, materialevalg, produktion, distribution og genanvendelse. Velkendte danske designdyder genfinder deres styrke og energi når både teknisk bæredygtighed, brugsglæde og æstetisk holdbarhed skal finde et samlet hele.

Det andet formål er at genintroducere folkeligheden i det gode møbeldesign. Godt design kan for det enkelte menneske hjælpe til livsglæde, forankring og refleksion, og skal derfor ikke være forbeholdt nogle få velhavere.

TAKT sælger udelukkende digitalt til hele Europa. TAKT er certificeret B Corp og har modtaget adskillige designpriser, herunder Danish Design Award og German Design Award.

Grundlægger og Direktør for TAKT. Bestyrelsesformand for Braun Audio og PURE i London. Tidligere Direktør for musikvirksomheden ROLI i London; Etablerede og udviklede B&O PLAY for BANG & OLUFSEN 2011-2016; Direktør for den digitale forretning hos LEGO 2005-2011. Ph.D. i teoretisk fysik fra Niels Bohr Instituttet og DTU.