Mit navn er
Henrik Vibskov.
For mig er design

humoristisk —

Jeg beskæftiger mig med modedesign og forskellige udstillinger rundt omkring i verden, som skal skabes/designes fra bunden hver gang. Det er fra den større rumlige helhed ned til den ene lille detalje, som binder det hele sammen.
Det kan være en bestemt farve eller et særligt materiale eller en industriel dims.
Jeg kan godt lide at arbejde med humoristiske sammensætninger og overraskende overgange, der måske sætter spørgsmål ved, hvad design er og hvordan vi bruger det. Ofte bruger jeg almindelig kendte industrielle designobjekter som eksempelvis en tesi eller en wc-svupper i utraditionelle sammenhænge, hvor de får helt en anden funktion.

Design udspringer af ideer og behov, sammen eller hver for sig. Design er noget, som gerne må kigge både tilbage og frem i tiden, samtidig med at det også helst skal ramme en resonans i nutiden. Det kan afspejle en bestemt opfattelse af omverden eller en særlig situation og være en overraskende eller sjov kommentar. Det er både en inspirationskilde og et nødvendigt og forskønnende værktøj i hverdagen. De fleste af mine interesser har på mærkelig vis flettet sig ind i min professionelle bane, på samme måde synes jeg også design helt naturligt fletter sig ind, alt efter hvad jeg er optaget af eller har gang i. For eksempel skulle jeg for nylig designe et nyt kreditkort, det var bare til mig, men det brugte jeg lang tid på. På en eller anden måde, kommer mit univers til at hænge sammen, ud fra de ting jeg laver og de ting jeg vælger at omgive mig med. Design er desuden et traditionelt håndværk, som man kan hive meget værdifuld viden og inspiration ud af, ideen til hel kollektion kan fx komme fra et gammelt brætspil fra 50’erne designet til børn.

Modedesigner og skaber af mærket Henrik Vibskov. Uddannet på Saint St. Martins (2001). Medlem af Chambre Syndicale de la Mode Masculine, og har været en del af Paris fashion week siden januar 2003. Henrik har gennem årene vundet en del priser, senest en pris fra Dansk Kunstforening (2009), Söderberg prisen (2011) og Juryprisen til Danish Fashion Award (2012). Modtager af Thorvald Bindesbøll Medaljen (2016), uddelegeret af Deres Majestæt, Dronning Magrethe, samt Der Kongelige Danske Kunstakademi. Professor på DSKD, jurymedlem på Central Saint Martins i London, IED i Madrid etc. Henriks arbejde er blevet udstillet over hele verden, bl.a. MoMA.