Mit navn er
Jonas Bjerre-Poulsen.
For mig er design

behov —

Architect & Partner, MAA

Medlem siden 2017

Design handler om at skabe velbehag. Design handler om at opfylde behov. Når vi konstant giver form til verden omkring os med skabelsen af nye bygninger, redskaber, infrastruktur og teknologi handler det om at gøre livet mere behageligt – nemmere, smartere, hurtigere, bedre, smukkere. Design er en evolutionær proces, hvor vi står på skuldrene af hinanden. Ved konstant at udveksle viden og komponere kendte elementer, fødes nye idéer og bevæger udviklingen.

Nysgerrighed og kreativitet er menneskelige grundvilkår og derfor en integreret del af min måde at være menneske på. Jeg tror det er sådan for alle mennesker i større eller mindre omfang. Både bevidst og ubevidst designer jeg konstant for at optimere nydelse.

Når man skaber er det relevant at stille spørgsmålstegn ved om det man har skabt tilfører verden noget. Er der et nyt materiale, en ny kombination, en ny funktion eller en ny produktionsmetode som retfærdiggør et ressourceforbrug? Gør man en forskel?

Jeg har altid været optaget af elementer i design der taler til mennesker generelt – på tværs af kulturelle præferencer. Hvilke funktioner, former og materialer har almen menneskelig resonans?
Jonas Bjerre-Poulsen er arkitekt og grundlægger hos Norm Architects med over ti års erfaring som arkitekt, designer, kunstdirektør og fotograf. Jonas deler sin passion for fænomenologi – den filosofiske undersøgelse af menneskelige erfaringer og slående rum, objekter og billeder med kunder, der spænder fra etablerede designmærker til internationale magasiner og private husejere. Uddannet på både Det Kongelige Danske Kunstakademi og Copenhagen Business School blander Jonas forretningsorienteret og strategisk tænkning med de konceptuelle tanker og visioner, der skaber kreative projekter. »Jeg har et stærkt kald til at skabe tankevækkende projekter, der gør en forskel og skiller sig ud på en diskret, raffineret måde«, siger han om sit arbejde, der har vundet mange internationale priser.

Copenhagen Business School (Business, Language and Culture), 2001; Det Kongelige Danske Kunstakademi, 2004; Grundlægger Partner, Norm Architects; Designchef, Menu; Redigerer, Kinfolk Magazine; EDIDA, 2017,  Milan; Designer Of The Year, Design Awards, 2016, DK; Creative Circle 2016; Wallpaper Architect’s Directory 2016; Architizer A+ Award, 2016, NYC; Architizer A+ Award, 2015, NYC; Good Design Award, 2015, Chicago; Designer of the Year, Design Awards 2014, DK; Travel and Leisure Design Award, 2014 NYC; RBDA, 2013, London; Jury at IF Design Award 2013, Germany; Jury at IF Design Award 2012, Germany; Nominated for German Design Award, Germany; Good Design Award 2012, Chicago; CHA Design Award 2012, London; IF Design Award, 2012, Germany; Design Plus Award, 2010, Germany; Red Dot Award, 2009, Germany.