Mit navn er
Kasper Salto.
For mig er design

relevant —

Som de fleste mennesker tænker jeg mest over et givent design, når noget ikke virker, eller virker dårligt. Det kan være alt fra små til store ting; eksempelvis en stol man sidder dårligt i, – til et kringlet skattesystem. Det er for mig meget tydeligt når der ikke har været en designer tilstede, og modsat kan man også fornemme når en designer kommer til at fylde lidt rigeligt. Det bedste er, når designeren fungerer som en vært overfor sin gæst.

For mig er definitionen af Design at tage noget og gøre det bedre. Design handler først og fremmest om at stille spørgsmål til det vedtagne, herved kan vi forbedre og forenkle tingene omkring os ved at skabe relevante løsninger for mennesker i hele verden. Historisk har design været en god eksportvare for Danmark og vil fortsat være af stor betydning, hvis vi forstår hvorfor Dansk design blev så anerkendt i udlandet. Vi blev ikke berømte for udelukkende at tænke god arkitektur og gode møbler. Men i kombinationen med sublimt håndværk og gode tanker blev det til noget ganske unikt. Hvis vi kan genopfinde design og erstatte godt håndværk med noget andet, evt. godt ånd-værk i kombinationen med højteknologisk produktion, kan vi komme langt. Fra at være en øvelse i æstetik, er design også blevet til en profession der kan hjælpe mennesker til et bedre og sundere liv.

Jo mere samfundet udvikler sig, jo mere har vi brug for design som et værktøj til at forenkle en verden der i stigende grad bliver mere kompleks. I dag må vi definere nye måder at ”sælge” vores tanker, – da vi jo har givet slip på håndværket. Derfor er en redefinering af designbegrebet altafgørende. Der er gode eksempler som Servicedesign, som kan vise sig at blive det næste som Danmark bliver kendt for.

Uddannelse, Industrial designer (1994) og Møbelsnedker (1988). Salto & Sigsgaard vinder konkurrencen, ”Nye møbler til Formynderskabsrådssalen i FN’s hovedkvarter, NY”. Salto & Sigsgaard wins the competition, “New furniture for the Trusteeship Council Chamber at UN Headquarters, NY.” (2013). Recieved Thorvald Bindesbøll Medaljen (2012), Engelhardts Memorial Fund (2011), the Finn Juhl award (2010) and the The Danish Design Award (2010/11).