Mit navn er
Lars Hedebo.
For mig er design

håndværk —

Journalist, Politiken

Medlem siden 2014

Design er mit daglige arbejde – jeg skriver om det, diskuterer det, og blander mig i debatten om det. For mig handler design især om formgivning; møbler, kopper, kander, biler, cykler og tøj. Det er på formgivningen at vi er stærke i Danmark, og jeg synes det er vigtigt at vi bærer den tradition videre. Alle kan noget med design, men i Danmark formår vi at skabe ting, der tager hensyn til det enkelte menneske, som er prisvenlige og som er slidstærke. Og ikke mindste smukke.

Jeg kan godt frygte, at vi er ved at miste vores traditionelle fokus på formgivningen til fordel for en mere teoretisk tilgang. At de yngre designere ikke bliver uddannet til at kunne selve håndværket. Vi skal selvfølgelig følge med udviklingen, men vi skal også sikre at dansk design er baseret på godt håndværk og med en stærk humanistisk profil.

Uddannet cand. Mag i historie og litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Tidligere ansat i Danmarks Radio. Ansat på Politiken siden 2007. Forfatter til flere bøger om dansk design.