Mit navn er
Mette Mikkelsen.
For mig er design

bæredygtigt —

Designer, adjungeret professor

2021

For mig er design forandringskraft. Et mindset og en værktøjskasse, som kan hjælpe os på vej mod en mere bæredygtig fremtid.

Jeg er ikke så vild med “design-THINKING”.  For mig betyder design at GØRE noget.

At bygge prototyper og eksperimentere er for eksempel vigtige elementer i designprocessen. Begge dele kan bruges til at teste, hvordan det, der ikke findes endnu, kan være meningsfuldt og attraktivt for dem, der skal bruge det. Og effektivt for dem, der skal levere det.

Med tidens komplekse problemstilligner bliver design mere og mere relevant; fordi design er en holdsport. Som designere kan vi få mange forskellige eksperter til at spille sammen – når vi er modige og nysgerrige nok.

  • Jeg arbejder som designer og konsulent i private og offentlige sammenhænge. Jeg bruger min viden og designfagets værktøjer til at styrke innovation og udvikle bæredygtige produkter, services og processer. 
  • Jeg er uddannet tekstildesigner og væver. Og jeg har arbejdet som key account designer i kommercielle virksomheder i mange år. 
  • Men bæredygtighed og det immaterielle design er kommet til at fylde mere og mere i de projekter, jeg har været en del af. 
  • Jeg har været leder af design- og innovationsprojekter i ind- og udland, og stod bl.a. i spidsen for projektet “Design af Relationer” som i 2013 vandt KL´s Innovationspris.
  • Jeg har været udviklingschef og prorektor ved Designskolen i Kolding og er knyttet til institutionen som adjungeret professor.