Mit navn er
Morten Engelbrecht.
For mig er design

funktionelt —

Kreativ Direktør

Medlem siden 2014

Design er funktionelt, bæredygtigt og tidløst. Design er mere end blot det æstetiske, det skal opfylde et reelt behov i hverdagen. Godt design skal være bæredygtigt, både i forhold til miljøet, men også i den betragtning at design skal være langtidsholdbart, noget man vil beholde resten af livet.

Design er funktionalitet – det løser et problem. Og sidst men ikke mindst skal det være tidløst. Design handler også om at skabe bæredygtige områder, der er tilpasset omgivelser og behov. Tag f.eks. cykelstierne i København. De opfylder et reelt behov og gør livet lettere for de tusindvis af cyklister, der hver dag cykler fra A – B.

Min designfilosofi er tydeligt reflekteret i de produkter, vi producerer – der er intet overflødigt. Vi forsøger at optimere hver enkelt lille detalje. Tag f.eks. Jørgen Rasmussens dobbeltrullehjul som et eksempel. Det tog ham flere år at genopfinde hjulet, men i dag, mere end 50 år senere, finder vi hjulet under stort set alle kontorstole i verden. Det er funktionelt og langtidsholdbart design.

Vi har en lang og stolt designtradition i Danmark, og vi har en stor opgave foran os med at sikre den fortsatte udvikling. Vi skal fremme et miljø, hvor unge kreative kan sikre, at Danmark også i fremtiden vil fremstå som en spændende designdestination. Design er en integreret del af vores samfund. Danmark er frontløber på dette område – lige fra infrastruktur og arkitektur til offentlige og private områder. Vi har en solid forståelse for design og det gavner mange. Dansk design har gjort en forskel i hele verden på områder lige fra insulinpenne og stomiposer til møbler og arkitektur – og vi skal stræbe efter fortsat at udvikle produkter, der kan hjælpe til et bedre liv. Alt i alt, skal design udfordre vores måde at tænke på.

Founder & Creative Director. Bestyrelsesposter: Engelbrechts. Priser: Engelbrechts har for en række produkter vundet Red Dot Award / Good Design Award.