Mit navn er
Paal Smith-Meyer.
For mig er design

værdi —

CEO The Carrot Collective

Medlem siden 2009

Min forståelse for design på bygger på ideen om at skabe formen på noget nyt, hvor end det er en stol, et koncept, et brand eller en forretning. Kompleksiteten er forskellig, men gældende for alle er, kravet om en basal forståelse for den individuelle funktion. Dette kan derefter oversættes til noget konkret, andre har mulighed for at tage del i. Godt design er skalérbare løsninger der fungerer.

Den industri der understøtter det danske samfund blev formet for flere årtier siden gennem godt design. Vi er nødt til at arbejde sammen på tværs af discipliner for at designe den industri der i den kommende tid vil bringe værdi til Danmark og resten af verden. Vi skal være modige, drømme stort og gøre det til virkelighed. Det er gennem design, vi kan gøre fremtiden håndtérbar. På den anden side er vi nødt til at gøre design til en del af vores skolesystem tidligere, da vi har brug for generationer, der kan identificere og realisere nye muligheder samt skabe løsninger på problemer, vi ikke kender svaret på.

I fremtiden vil design være mere forskelligartet end hvad vi ser i dag. Den traditionelle måde at se design på er som et håndværk, og så er der konceptet omkring designtænkning. Vi er nødt til at adskille disse da det skaber forvirring. Dét vi har erfaret gennem de sidste 10 år er, at den korporative dominans over forbrug udfordrer muligheden for at designe og sælge noget som helst, og dette er kun begyndelsen. Designtænkning burde være byggeblokken for hvordan vi forbereder den kommende generation på at skabe fremgang i alle henseender.

Uddannet fra Northumbria University Newcastle (Design for Industry). Paal har gennem små og store projekter, bygget processer og organisationer og hjulpet med at forandre virksomheder ved at skabe overbevisende visioner for fremtiden og gøre disse til produkter og oplevelser, der har ført til en bæredygtig og rentabel forretning.