Mit navn er
Sune Kjems.
For mig er design

en tilstand —

Direktør, VIA DESIGN

Medlem siden 2015

Design er min hverdag. Jeg arbejder med design, jeg omgiver mig med design, og jeg prædiker design, hvor end jeg går og står. Design er en tilgang til verden, der både handler om ’making things people want’ – dvs. forstå vores behov, samt skabe løsninger der imødekommer dem og ’making people want things’ dvs. skabe løsninger, der vækker noget i os. Design gør produkter, services og oplevelser mærkbare for mig. Hvis designet resonerer i mig fungerer det, hvis ikke, er jeg videre.

Design er en så integreret en del af Danmark, at vi tager den for givet; ofte lægger vi slet ikke mærke til design før det ikke er der, bl.a. når vi er i udlandet eller når vi udsættes for mindre godt design. Design har derfor en central betydning for vores kultur og hvordan vi går til ting – en betydning vi undervurderer. Design har en afgørende rolle i at hjælpe os med at sortere, navigere og orientere os, i den mængde information vi konsumerer hver dag. Design er det filter, der muliggør at vi kan fokusere på, hvad der er væsentligt for os. I en mere og mere agil verden må vi til, at tage beslutninger i et tempo der kræver, at vi bruger hjertet frem for hjernen. Og her er design genvejen.

Chief i VIA DESIGN Beskikket ekstern censor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Designskolen Kolding og Arkitektskolen Aarhus, 2014. Medlem af Designrådets bestyrelse, 2016Medlem af Københavns Erhvervsakademis Uddannelsesudvalg, 2015Design awards: Challenging Society, Udstillet på Danmarks Design Center, 2012 Index:awards, top-nomineret i kategorien Community, 2007. Kunsthåndværkerbiennalen i Kolding, Udstillet på Koldinghus, 2007.