Mit navn er
Vibeke Windeløv.
For mig er design

en udtryksform —

Direktør, Betty Nansen Teatret

Medlem siden x

Vibeke Windeløv er en dansk filmproducent. Siden 1992 har hun produceret film for Zentropa, blandt andet Lars von Triers film. I 2011 stiftede hun sit eget produktionsselskab, Windeløv Lassen, sammen med den unge filmskoleuddannede producer Stinna Lassen. Vibeke Windeløv tiltrådte 2015 som direktør på Betty Nansen Teatret og danner sammen med den svenske teaterinstruktør Stefan Larsson teatrets øverste ledelse. Vibeke Windeløv læste psykologi i Danmark og USA.

Filmkarrieren startede i 1975, da hun havde hjulpet sin mand, Per Kirkeby, med at skaffe statister til filmen Normannerne. Derefter hyrede Anders Sandberg hende som produktionsleder på stjernetegnsfilmene I Løvens tegn (1976) og Agent 69 Jensen i Skorpionens tegn (1977) hvorefter det tog fart, og hun har siden beskæftiget sig med flere filmprojekter. Windeløv har endvidere siddet i juryen på utallige festivaler, heriblandt de internationale filmfestivaler i Venedig og Montreal samt Sundance filmfestivalen i USA.
Hun sidder i adskillige bestyrelser, bl.a. for European Film Bond, Filmstationen og Dansk Design Center. Hun er desuden udpeget af Kulturministeren som medlem af skolerådet for Det Danske Kunstakademi og stiftede i 2008 Refugees United, der hjælper flygtninge til at finde savnede familiemedlemmer og venner.
Windeløv er blevet hædret med Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres i Frankrig og har modtaget Prix Eurimages i 2008 sammen med Betina Brokemper for deres fælles indsats for at skabe og fremme europæisk filmkunst.