Mit navn er
Anders Thulin.
For mig er design

et universelt sprog —

Leder af Institut for Visuelt Design, Det Kongelige Akademi

2023

Vi oplever og forstår verden igennem det vi ser. Det visuelle taler til os som et grænseløst, universelt sprog, der danner os og påvirker vores identitet. Med bevidstheden om at alting kommunikerer får visuelt design en særlig betydning, i formidling af det eksisterende og visualisering af det, der endnu ikke findes.

Jeg er optaget af at få skabt sammenhængende og integrerede designløsninger, der forbinder mennesker og kobler os med den teknologi, vi omgiver os med, på en meningsfuld måde. Jeg oplever, at vi som designere i stigende grad indtager en central rolle i samfundet ved at identificere, løse og kommunikere behovet for samfundsmæssige og bæredygtige forandringer.

Jeg er optaget af at udfordre konventioner og omfavne en mangfoldig tilgang til design – fra det analoge til det digitale, fra det kunstneriske til det teknologiske, fra det specifikke til det spekulative. Jeg ser design som en superkraft, der har evnen til at forme fremtiden og forandre verden til det bedre.

I Danmark er design funderet på vores fælles værdier og håndværksmæssige tradition. Den hastigt voksende teknologiske udvikling udfordrer os som design nation. Det er vigtigt, at vi fastholder vores kunstneriske, formgivende tilgang til faget, samtidig med at vi inddrager de nye teknologier i vores praksis og forholder os til, at form og funktion må gå hånd i hånd med det nødvendige.

Leder af Institut for Visuelt Design på Det Kongelige Akademi i København.
Beskikket censor, jurymedlem EDA, medlem af VL66 og Designrådet.
Rådgiver flere danske virksomheder om brandidentitet og visuel kommunikation.
Tidligere designchef i DR med ansvar for visuel brandstrategi og udvikling af design til koncern, program, mediekanaler og streamingplatforme.
Priser: Red Dot Award, Creative Circle Award, German Design Award o.a.

Uddannet arkitekt og designer fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2001.