Mit navn er
Claus Mølgaard.
For mig er design

at skabe harmoni —

Teknisk direktør hos Really

Medlem siden 2017

Design er en væsentlig del af min professionelle hverdag, da jeg i over 20 år har arbejdet sammen med en lang række designere fra ind og udland, samt som underviser på internationale designskoler.

For mig som ingeniør er det interessant at arbejde sammen med designere, da de ofte er en kilde til interessante nye problemstillinger, som ikke er set før. Det udfordrer min faglighed, løsninger kan ikke kun baseres på erfaring, men må ofte tage udgangspunkt i fysikkens verden.

Design har betydet meget for Danmark, og her tænker jeg hovedsageligt på det sociale og samfundsmæssige betydning design har haft. Først via FDB’s møbler til folket og siden statens tilskyndelse til godt design via for eksempel DSB og andre statsdrevende virksomheder, der havde design som en væsentlig del af deres virke. I dag er dansk design mere blevet et varemærke, som bruges og misbruges.

Design er mange tinge og design bevæger sig i flere retninger. Designede objekter, der er meget tæt på den enkelte menneske så som tøj, møbler og accessoires ser ud til at blive mere og mere fashion drevet, hvor der konstant skal købes nyt. Det design, der knyttes til systemer som omgiver os, bliver mere og mere avanceret og knyttet sammen på tværs. Design er jo lidt et tveægget svær der både bidrager til vores voldsomme forbrug, men samtidig kan gøre vores liv smartere og mere miljøvenligt.

Uddannet maskiningeniør Ph.d., Teknisk Direktør hos Really, tidligere freelance produktudvikler i Molgard Aps. Har i samarbejde med en lang række danske og internationale designere udviklet internationalt anerkendte produkter.