Mit navn er
Nadja Pass.
For mig er design

bevidste valg —

Jeg arbejder med samfundsdesign: Designer samtalestartere, nye samværsformer og udviklingsprocesser, der styrker demokratiet, genopfinder folkeoplysningen og genfortryller hverdagen.

Min faglige baggrund er retorik og kulturstudier, men som praktiker har jeg gennem årene sammenstykket mine egne designprocesser. Allerbedst bliver løsningerne, når de opstår i tæt samarbejde med dygtige grafikere, arkitekter, programmører eller produktdesignere, der formgiver mine mange tanker, så de bliver til helt håndgribelige spil, produkter, publikationer, rum eller udstillinger.

Noget af det, jeg beundrer mest ved designere som faggruppe er evnen til at træffe bevidste til- og fravalg. Det er ikke svært at finde på en masse gode ideer – det svære er at udvikle og raffinere dem. Så de på én gang bliver praktiske og poetiske. Bæredygtige og brugbare. Helt oplagte og dybt originale.
Jeg er rektor for Samtidens Akademi – et samlingspunkt for alle, der gerne vil være med til at genfortrylle verden. Jeg står også bag Samfundslaboratoriet Borgerlyst, der styrker handlekraften i hverdagen – og Samtalesaloner, der får folk til at falde i snak om vigtige emner.
Sideløbende har jeg i over 20 år arbejdet som ide- og konceptudvikler, konferencier, skribent og foredragsholder. Jeg er også ofte værtinde for årsmøder og arrangerer løsningslaboratorier på minister- og toplederniveau.
Jeg har analyseret og kommenteret tidsånden, siden jeg som 15-årig vandt en essaykonkurrence om fremtidens Danmark og som 19-årig skrev en bog om kulturelle tendenser for et stort reklamebureau.
Jeg er cand.mag. i retorik, antropologi og kulturstudier. Jeg føler mig både hjemme i København, Ghana, New York, Havana, Nuuk, Liseleje, Beijing, Moskva, Jerusalem og Kerteminde – og færdes hjemmevant blandt madentusiaster, diplomater,
energieksperter, it-pionerer, kulturpersonligheder og sociale entreprenører. Og så elsker jeg at klippe papirklip.