Mit navn er
Ulla Sommerfelt.
For mig er design

transformativt —

Design betyder for mig at skabe noget med intention.

Jeg leder omkring 120 kreative mennesker, alle designere og designtænkere. Design gennemsyrer alt vi gør, fra måden vi arbejder med innovation med på til måden vi har designet vores egen kultur og arbejdspladser.

For mig blev design den manglende puslespilsbrik for at få teknologi til at skabe værdi for folk, forretning og ultimativt planeten. Jeg fascineres dagligt af designeres evner til empati, til at takle kompleksitet, visualisere, og til at skabe noget ud af ingenting. I dag ville jeg virkelig være nervøs hvis jeg skulle starte eller lede en ny virksomhed, hvis der ikke var et designteam med på holdet.

Jeg tror design skal betyde meget mere for Danmark i dag og i fremtiden, end det har gjort før. Danmark har enorme muligheder for at skabe endnu bedre virksomheder med afsæt i teknologi, cirkulær økonomi, digital transformation mv, hvis designere kommer endnu mere i spil. Vi har en solid designtradition, men den kan nogle gange være en hæmsko for at få øjnene op for hvilken enorm kraft der ligger i designeres evner til at skabe forandringer, ikke bare i form af nye produkter men også ved at skabe helt nye forretningsmodeller, holistiske services for borgere og bedre partnerskaber globalt. Blandt andet.

Design gør altid en forskel for mennesker som kommer i kontakt med en veldesignet service eller et produkt. Derudover vil involvering af designere som oftest betyde en mere holistisk løsning, hvor alle stakeholders er tænkt ind.

Alle virksomheder skal igennem en transformation, enten de vil det eller ej. Vi drives af teknologi, digitalisering, globalisering, hensyn til miljøet og af kravet fra ansatte og kunder om at tænke anderledes end før. Designere kan – og skal – spille en afgørende rolle i transformationen. I dag ved virksomhederne ofte ikke hvad de næste 5 år vil bringe eller hvilket problem som skal løses. Fremtidens løsninger kalder på kreativitet, tværfaglighed og evnen til at stå i usikkerhed. Det er her designerens værktøjskasse og kompetencer bør komme i spil.
Vi må dog ikke glemme faget. Vores løsninger skal stå skarpt; det er dér dygtige designere skiller sig ud fra dem, som kalder sig design-thinkere. God kvalitet er også holdbart og dermed bæredygtigt.

  • Uddannelse indenfor forretning, ledelse og adfærdsøkonomi, life long learner
  • Har boet og arbejdet i USA, Norge og Danmark
  • Startede karrieren i IBM i firserne og tilbragt ca 15 år i IT-branchen
  • Begyndte at arbejde med designere omkring år 2000
  • Iværksætter; medstifter af 3 selskaber indenfor IT, innovation og design
  • Medstifter af EGGS i 2012, nu 120 ansatte i N og DK. Vi lever nu drømmen om verdens bedste arbejdsplads for kreative mennesker
  • Bestyrelseserfaring
  • Business Angel