Mit navn er
Christian Stadil.
For mig er design

forandring —

Christian Nicholas Stadil (1971) er ejer af THORNICO, et konglomerat han startede i 1990’erne med sin far Thor Stadil. THORNICO spænder over ca. 120 driftsselskaber indenfor et bredt spektrum: fra fødevarer over teknologi, sport og mode, shipping packaging og investeringer herunder i early-stage i start-ups. I den forbindelse er han også med i bestyrelsen, advisory board’et hos og/eller er co-founder eller seed investor i mange forskellige virksomheder såsom MÄT, Stine Goya, Tattoodo, ALLUNITE, Washa, FIRtal Group, Istid, Woomio, Earlabs m.f.

Han sidder i en del tænketanke blandt andre Big Future og er næstformand for DBU’s Kvindefodboldkommision. Derudover er han Adjungeret Professor ved CBS i kreativt lederskab. Han er især kendt for succesen med sit arbejde med virksomheden hummel, som han overtog i 1999. hummel er sidenhen blevet et brand, der med sine rødder i sportens verden også involverer sig i projekter i verdens brændpunkter: eksempelvis i Afghanistan og Sierra Leone under et promise og et why om at ville Change the World through Sport. Derudover er han ophavsmanden til forretnings-filosofien ‘CompanyKarma’- hans nytænkning af traditionelle veje ind i CSR, branding og HR, hvor Christian Stadil arbejder med et hårdt karmabegreb: at alt har konsekvenser og kommer tilbage til dig, ligesom det baserer sig på en firdobbelt win udfra kongstanken om ‘doing good whilst doing business’.

Christian Stadil har flere bøger bag sig. Senest ‘I bad med Picasso’ skrevet sammen med professor i kreativitet Lene Tanggaard. Sammen afsøger de, hvordan kreative hjerner arbejder med deres kreative sider og kan omsætte dette i virksomheder og til økonomi. Med en forkærlighed for det nørdede og skæve er han engageret i og drevet af brydningerne mellem kunst, kultur, design og erhvervsliv. En af hans hovedpointer i sit arbejde er fokus på interdependens – altings forbundethed – og heraf er han kendetegnet ved et nidkært arbejde med nedbrydning af siloer i organisationer og krydsbefrugtning mellem sfærer, hvorfor han insisterer på at afsøge muligheder på kanten af boksen.