Mit navn er
Jørgen Rosted.
For mig er design

hjælpsom —

Rådgiver & skribent

Medlem siden 1996

 

For mig er godt design løsningen på et problem, der er løst så godt, at ingen tænker på, at der nogensinde har været et problem. Design har stor betydning for menneskers liv – vi møder design overalt og bruger designløsninger hele tiden.

Design er ligeledes et vigtigt element i erhvervsudviklingen. Danmark har opnået en særlig status som design-nation, som er skabt gennem fortidens unikke danske designs, men også i fremtiden kan design komme til at spille en afgørende rolle for den danske erhvervsudvikling. Design kan sikre, at vi ikke kun kan bruge fremtidens teknologi, men også mestre den. Danske virksomheder kan bidrage med løsninger, der udmærker sig ved at være skabt sammen med brugerne, og hvor værdierne skabes i samspil mellem brugere og virksomheder.

Ny teknologi giver mulighed for at omforme samfundet til bæredygtigt, baseret på vedvarende og utømmelige ressourcer samt genanvendelse af disse. Skal de muligheder udnyttes må design og teknologi gå hånd i hånd, hvilket vi allerede ser i vækstlaget af nye design og teknologi-virksomheder.
I dagens opstartsvirksomheder smelter design og teknologi sammen. En ny type af højinnovative virksomheder skyder op, og kan blive et centralt element i skabelsen af fremtidens bæredygtige vækst og velstand. Det er designrådets opgave at bidrage til, at det lykkes, og at design også i fremtiden er et afgørende element i den danske erhvervsudvikling.

Rådgiver, skribent. Cand.polit., Økonomi, Københavns Universitet Klummeskribent for Mandag Morgen, Information, Altinget og Pio Pio Foredragsholder og debattør inden for emner om bl.a. grøn omstilling, klyngedannelse, metropolers betydning, økosystemer, innovation og iværksætteri samt finans.