Mit navn er
Mads Kjøller Damkjær.
For mig er design

nysgerrighed —

For mig er design en metode til at forestille sig fremtiden – og derefter eksperimentere og arrangere hvert element for at skabe den virkelighed.

Jeg tror, ​​at verden ville være et bedre sted, hvis menneskeheden er villig til at bringe mere kreativitet til vores største problemer og mest håbefulde muligheder.

Derfor skal vi hver dag forsøge at udøve design i sit højeste kald. Det betyder at gøre ting som:

Bruge design som en måde at skabe mening i verden.

Anvende design til at forestille os en fremtid, som mennesker fortsat vil bebo mange år frem.

Forstå design som den (ofte) vanskelige proces med elegant at arrangere alle elementer for at få et system til at fungere og en ny mulighed til at vokse.

Altid udfordre grundlæggende antagelser og for-forståelser.

Bruge design til at engagere mennesker og samfund og have modet til at handle.

Eksperimentere sig frem til en bedre løsning.

I sidste ende tror jeg design er en katalysator, der fremmer positiv adfærd og hjælper os til at ændre den måde vi ser verden på i forhold til bl.a. vores klima udfordringer, systemer, samfund, forretning, produktion og forbrug.

Jeg tror på, ​​at design har en effekt på milliarder af mennesker.

Som designer mener jeg at vi bør brænde for at finde nye måder til at opnå menneskeligt potentiale og muliggøre social transformation, innovation, kreativitet og muligheder indenfor forretninger, systemer og samfund.

Mads er designer og har brugt det meste af sit liv på at opbygge og lede start-ups og designdrevne virksomheder i forskellige dele af verden fra Europa til Asien til USA. I øjeblikket er han Administrerende Direktør for en fond der investerer i eksponentielle teknologier, der er med til at designe en bedre fremtid.

Tidligere grundlagde han et teknologisk-, kunst- og design studio i Paris, opbyggede og solgte et firma inden for clean tech til udviklingslande, var Managing Partner hos Goodmorning Technology i et årti, startede et globalt cykel-del-mærke, skabte en designdrevet impact investeringsfirma i San Francisco, som støtter og investerer i innovative fødevarevirksomheder og fintech start-ups, en think and do tank baseret i New York. Senest som medejer, med ansvar for teknologi- og innovation i et 3000-mand stort innovationskonsulent firma i London, har han brugt design til at styrke kreativitet, innovation og designtænkning i bestyrelser og ledelsesteam, til at drive forretningsvækst, cirkulær økonomi og kulturændringer på tværs af organisationer i Europa og USA.

Mads er uddannet fra Danmarks Designskole og har modtaget executive education på Harvard Business School, Yale University og Stanford University. Han er en hyppig gæstelærer på universiteter og konferencer om design, strategi, teknologi og kreativitet. Han har modtaget adskillige internationale priser og hans arbejde er blevet udstillet på flere museer verden over.