Mit navn er
Marie-Louise Høstbo.
For mig er design

Det Skønne —

Arkitekt MAA – Creative Design Director, Fritz Hansen

2023

Arkitekt i krydsfeltet mellem arkitektur og design
Afsøger sammenhænge mellem rum og design
Nødvendigheden af samarbejde og dialog
Arkitekt og forfatter, arbejder med design
Design må have et formål

Som dansker tager jeg ofte godt design for givet, da det er en integreret del af det danske samfund. Men når man arbejder, også med design, må vigtigheden af viden ikke negligeres, vi skal lære af historien, udfordre den med ærbødighed for at kunne udvikle i respekt. Vi har en forpligtelse til at tage vare på verden og skabe skønt, funktionelt og holdbart design, som kan forbedre menneskers liv og etablere det fundament, hvorpå vi kan fortsætte med at leve sammen på jorden.

Design er forbindelsen til de rum vi befinder os i og gennem kreativ skabelse kan vi forbindes til resten af verden.

Respekten for historien, for materialer og detaljer er det, der slår mig, når jeg oplever generationer af designeres værker. Tendensen til at afsøge nye løsninger i samarbejde med andre samt iveren efter at lære af fortiden er en genial kombination at arbejde ud fra, når man skal udforske løsninger på nutidens bekymringer og udfordringer. Masseproduktionens miljøpåvirkning, den ressourcestærke og ansvarlige brug af materialer samt nye produktionsmuligheder er for mange designudøvere i dag nøglekomponenter, der forenes i tilgangen til udvikling af design til fremtidige generationer.

Gennem viden og nysgerrighed understreges den dybe dedikation til æstetisk holdbarhed, som indgår i dansk designs funktionelle tradition. Hvis vi lytter og lærer af hinanden, arbejder gennem samvirke, kan vi opnå en forbundenhed, der samler skala og kontekst, antropologi, kunst, arkitektur, samfund og historie med design, fra byplanlægning til bygninger, rum og hverdagsartikler. Vores forskning og praksis medfører en multifacetteret tilgang til ethvert projekt vi skaber med det ypperste mål at have nutidig relevans.
Vi må kende til hvor vi kommer fra, blive ved med at lære, være relevante i nuet for at kunne forme fremtidens design i en konstant søgen efter det skønne.

Marie-Louise Høstbo har arbejdet i spændingsfeltet mellem arkitektur og dansk design i næsten tre årtier, både nationalt og internationalt, i dag som Creativ Design Director hos Fritz Hansen. Her arbejder Marie-Louise Høstbo strategisk med at kuratere kollektioner, udvikle design i samarbejde med visionære designere og arkitekter samt forme Fritz Hansens exceptionelle designarv i en kontemporær, relevant oplevelse.
Høstbos arbejde er publiceret i både bøger og artikler. Hendes holistiske tilgang til sit håndværk giver hende en unik indsigt i samarbejdet med nulevende designere om nye projekter.