Mit navn er
Kigge Hvid.
For mig er design

bæredygtighed —

Administrerende direktør, INDEX

Medlem siden 2010

Design er for mig menneskets evne til at forme og ændre vores omgivelser, så de dækker vores behov og giver vores liv mening. Design er en evne, vi allesammen har og bruger hver dag. Nogle uddanner sige indenfor design og skærper denne evne. De bliver designere. Men vi har alle sammen potentialet.

Jeg arbejder med at få verdens til at forstå, hvor afgørende en komponent design er i alle løsninger af globale udfordringer. Det er bredt anerkendt, at politikere, ngo’er samt den offentlige og private sektor skal involveres, hvis vi skal løse udfordringer som klimaforandringer, sult, ulighed og energiforsyning i fremtiden. Men få ved, at design er et afgørende element i næsten alle løsninger fra Tesla Power Wall og klimatilpasningsparker i København, over nye diagnosticerings-app for fostersundhed og services for demente til systemer for rensning af verdenshavene og sikring af fødevarer til hele den globale befolkning.

I den sammenhæng har dansk design en unik position. Vores velfærdssamfund, uddannelser og samfundsmodeller har givet danske designere en dyb indsigt i menneskers behov og en forståelse for hvordan, de kan designes smarte, bæredygtige løsninger for mange. Derfor er vi i INDEX: stolte af at stå på skuldrene af den danske designtradition.

Adm. dir. og stifter af INDEX: Design to Improve Life. Besidder en lang række bestyrelsesposter og lignende i Danmark og udlandet. – bl.a. bestyrelsesmedlem i Lauritzen Fonden. Medstifter af World Economic Forums Global Agenda Council on Design og forummets Expert Network. Formand for Advisory Board i Design Institute for Social Design i Hong Kong. Modtager af bl.a.: Æresdoktorarter i design fra Art Centre College of Design, USA, og Huddersfield University School of Art, UK, Design and Architecture. Design Leadership Award (Hong Kong).