Mit navn er
Signe Bindslev Henriksen.
For mig er design

menneskeligt —

Arkitekt MAA, Grundlægger & Partner

Medlem siden 2015

Arkitektur og design er mit arbejde og passion.
Vi mennesker lever og udfolder det meste af vores liv omgivet af rum, interiør og design – I en eller anden form. Så det at arbejde i dette felt, føles ikke bare vigtigt, men som et stort ansvar eftersom vores omgivelser utvivlsomt påvirker vores ageren og mentale balancer. Det at skabe rum og design handler om skønhed og funktion, men i lige så høj grad om at være nysgerrig på menneskets væsen, på vores kultur – vores følelser og passioner. Optimalt set kan godt design underbygge og forstærke kvaliteten af de liv vi lever, – forstå og forbinde de komponenter der skal til for at vi er glade, føler os trygge og inspirerede.

Arkitektur og design er meget vigtigt for vores relativt lille land. Vi har ikke mange naturlige ressourcer at eksportere, men vi er heldige og privilegerede at leve i en del af verden, som har givet os muligheder og ressourcer til at udvikle vores sanseapparat, til at forske og udforske. Dette er relevant for udviklingen af design, måske til dels fordi vi kommer fra et råt klima og altid har levet tæt på naturen. Det lader til at vi som resultat har udviklet en naturlig forståelse og tro på taktile og organiske materialer og gedigent af raffineret håndværk. I kombination med denne lokale forståelse og tilknytning, har vi også historisk kigget ud, rejst meget og været nysgerrige på andre kulturer – og været dygtige til at tage hjem og transformere vores inspiration og opdagelser til nye ideer og design. Det, at være i stand til at linke verden, undersøge de udfordringer vi har som moderne mennesker, og flette vores menneskelige værdier ind i måden vi bearbejder og designer vores omgivelser, føles i dag mere relevant end nogensinde.

Verden, og den måde vi relaterer og kommunikerer på, udvikler sig med enorm hastighed og er ude af kontrol for os som individer. Det er dynamisk og fascinerende, men afføder også ændringer i kulturelle og familiære strukturer og vi står overfor en stor udfordring ift. At definere nye holdepunkter og værdisæt i vores moderne liv. Derfor bliver de komponenter som er tæt på og som vi kan styre i vores liv – hvordan vi vælger at leve og hvad vi omgiver os med – af stigende betydning.

Uddannet arkitekt MAA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Kunstakademiets Arkitektskole. Grundlægger og partner i SPACE Arkitektur og Design, etableret i 2005. Specialiseret i gæstfrihed, detailhandel og private interiører samt designe møbler & Belysning til Gubi, Frederica Furniture, & Tradition, Mater & Stellarworks. Indretning af nogle af verdens mest indflydelsesrige restauranter såsom NOMA, 108, Geranium, Geist og den berømte 11 Howard Hotel i NYC. Arbejder nu primært med internationale kunder i London, NYC & Tokyo.